Vi som jobbar här

Är du nyfiken på att veta mer hur det är att arbeta för Sydnärkes utbildningsförbund? Här har vi samlat några kortare intervjuer med några av våra medarbetare, kanske någon av dina framtida kollegor?

Namn: Mikael Hellgren
Arbetar som: Lärare i samhällsvetenskap och historia

Hur är det att jobba för Sydnärkes utbildningsförbund?
Det är ständigt man hör kollegor prata om någon kurs de vill gå, eller pratar om någon ide de kommit på. Det finns ett driv här, det är en kul arbetsplats att jobba på, jag har aldrig tråkigt på jobbet.

Vad är det som skiljer Alléskolan från andra skolor?
Vi brukar profilera oss som en riktig skola, och det är vi också. Det är en bra stämning här, trots att skolan är stor. Jag tror att alla elever trivs här. En annan sak som jag tror skiljer ut oss är, att de flesta lärarna är behöriga i de ämnen de undervisar.

Vad skulle du vilja säga till en arbetssökande som funderar på att söka arbete här?
Vill du jobba på en bra, seriös och rolig arbetsplats så ska man söka jobba här. Allting är väldigt seriöst men vi har även väldigt roligt.

Namn: Elin Carlestav
Arbetar som: Skoladministratör/Receptionist

Hur är det att jobba för Sydnärkes utbildningsförbund?
Jag älskar att jobba med det administrativa, jag har tidigare jobbat inom vården. Men när jag läste annonsen om det här jobbet tänkte jag "det här är mitt drömjobb". Jag trivs väldigt bra med mitt arbete, de administrativa uppgifterna är varierande och att få träffa nya människor hela tiden. Jobbet är en så stor del av ens liv, så jag tror det är viktigt att man trivs och har kul på sitt arbete, vilket jag har här.

Vad är det som gör att Sydnärkes utbildningsförbund sticker ut som arbetsgivare?
Här känner jag att jag har en del i någonting stort och viktigt, det har jag aldrig känt tidigare. Det är barns utbildning, här gör man nytta, jag får vara delaktig och kan påverka på ett sätt som jag inte upplevt på tidigare arbetsplatser.

Något du vill säga till de som funderar på att söka arbete hos Sydnärkes utbildningsförbund?
Jag kan bara tala för mig själv, men det är en trevlig och bra stämning mellan alla oss som jobbar här. Vi hjälps åt och har kul när vi arbetar, så jag säger sök hit!

Namn: Anette Bengtsson
Arbetar som: matematiklärare främst på teknik och naturvetenskapliga programmet

Hur är det att arbeta för Sydnärkes utbildningsförbund?
Jag är en gammal elev på Alléskolan, jag tycker det säger mycket om arbetsplatsen, att man som gammal elev väljer att komma tillbaka hit som lärare. Det finns ingen dag som är den andra lik, det händer så mycket här! Jag får vara delaktig och kan påverka mycket av det som händer i undervisning och utveckling av mitt program. Jag är till exempel ute mycket bland yngre barn och tonåringar för att väcka och sprida intresset för teknik.

Vad är det som skiljer Alléskolan från andra gymnasieskolor?
Alléskolan är en stor väl fungerande skola, med hög måluppfyllelse. Vi erbjuder ett mycket stort utbud av program och olika kurser så våra elever har mycket att välja på.

Vad är den största utmaningen med att arbeta här?
Vi har blivit utnämnda till årets teknikutbildning, men nu gäller det att inte luta sig tillbaka utan att gasa och fortsätta utvecklas. Det ser jag som den största utmaningen.

Vad kan en nyanställd förvänta sig när han eller hon påbörjar sitt arbete här?
Du kommer att bli väldigt bra bemött av såväl ämneslag som arbetslag för att du ska komma in ditt arbete. Det råder en öppen stämning bland lärare och elever och varje lärare har stor möjlighet att påverka utvecklingen av sina ämnen och sitt program.

Namn: Jan Bernhardsson
Arbetar som: lärare i Kemi, Biologi & Bioteknik främst på Naturvetenskapsprogrammet.

Varför har du valt att bli lärare?
För att jobba med ungdomar, att få leda och utveckla en grupp med unga människor mot ett mål.

Vad skiljer Alléskolan mot andra skolor?
Det är svårt att säga, men det jag kan se är att mina kollegor har ett stort engagemang för ungdomarna. Här ser vi den enskilda eleven på ett väldigt bra sätt. Jag tycker att vi tar en aktiv del i det arbete vi ska utföra, vi går före och föreslår förändringar istället för att bli ålagda saker. Vi har ett väldigt bra driv.

Vilka är de största utmaningarna du möter i ditt arbete?
Det är pressen på en hög måluppfyllelse för våra naturvetarelever, många elever strävar efter höga betyg. Vilket kräver att vi lärare har en bra inställning och kan ge ett bra stöd till våra elever. Det medför även att en stor utmaning för mig är, att hålla mig uppdaterad inom mina områden. Jag läser hela tiden facklitteratur och forskningsrapporter för att hålla mig à jour inom mitt område, så jag kan ge nya exempel till eleverna och hålla undervisningen aktuell.

Vad skulle du vilja säga till en arbetssökande som funderar på att söka arbete här?
Jag skulle säga så här, trivs du att vara lärare, då har du alla möjligheter att utveckla dig väldigt långt på den här skolan.

Sydnärkes Utbildningsförbund, Box 20, 694 21 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 35 500
E-post: sydnarkes.utbildningsforbund@sydnarkeutbildningar.se

Sydnärkes Utbildningsförbund, Alléskolan, 694 80 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 35 500
E-post: sydnarkes.utbildningsforbund@sydnarkeutbildningar.se


Sydnärkes Utbildningsförbund, Alléskolan, 694 80 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 68 52 16, Fax: 0582 - 68 54 66
E-post: alleskolan@alleskolan.eu

Sydnärkes Utbildningsförbund, Box 20, 694 21 Hallsberg
Besöksadress: Södra Allén 14, Hallsberg
Tel: 0582 - 35 500
E-post: alleskolan@alleskolan.eu